Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμβουλος Khamenei: Το στρατιωτικό δόγμα του Ιράν από άμυνα περνάει στην επίθεση θα μεταβάλει τις διεθνείς εξισώσεις ισχύος

Σύμβουλος Khamenei: Το στρατιωτικό δόγμα του Ιράν από άμυνα περνάει στην επίθεση θα μεταβάλει τις διεθνείς εξισώσεις ισχύος
Ο Mohammad Mokhber σύμβουλος του Khamenei, συνδύασε τη στρατηγική με τις εξελίξεις γύρω από τα Στενά του Hormuz και την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσουν τους συμμάχους τους στον Περσικό Κόλπο
Ένας σύμβουλος και βοηθός του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Seyyed Mojtaba Khamenei λέει ότι η στρατηγική του ηγέτη για το Ιράν να μετατοπίσει τον πόλεμο σε μια επιθετική φάση εάν δεν πληρούνται οι συνθήκες θα «αλλάξει αναμφισβήτητα τις εξισώσεις της εξουσίας στον κόσμο».
Ο Mohammad Mokhber σύμβουλος του Khamenei, συνδύασε τη στρατηγική με τις εξελίξεις γύρω από τα Στενά του Hormuz και την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσουν τους συμμάχους τους στον Περσικό Κόλπο.
«Σήμερα, μετά τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη και επιθετικότητα από τους εκφοβιστές του κόσμου στην περιοχή και την επαίσχυντη ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στα σχέδιά της, ένα νέο κεφάλαιο εκτυλίσσεται για τον Περσικό Κόλπο και το στενό του Hormuz», δήλωσε ο Khamenei.
Είπε ότι το Ιράν θα εξασφαλίσει τον Περσικό Κόλπο και θα εξαλείψει τις καταχρήσεις στο Hormuz».
Το στρατιωτικό δόγμα του Ιράν μετατοπίζεται από την άμυνα στην επίθεση
Το στρατιωτικό δόγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έχει μετατοπιστεί από μια αμυντική στάση σε μια επίθεση, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις εισάγουν πιο προηγμένο οπλισμό και νέες τακτικές στις αδυσώπητες επιθέσεις αντιποίνων που στοχεύουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mokhber δήλωσε ότι το επόμενο βήμα του Ιράν θα εξαρτηθεί από το αν πληρούνται οι όροι που θέτει.
Οι όροι του Ιράν περιλαμβάνουν τον τερματισμό των απειλών κατά του Ιράν και τις προσβολές στις θρησκευτικές και εθνικές αξίες του, τον μόνιμο τερματισμό του πολέμου και της επιθετικότητας κατά του Ιράν και των συμμάχων του στο Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Υεμένη και το Ιράκ, τον τερματισμό του ναυτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ και την απόσυρση των αμερικανικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων από το Ιράν, την καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές που προκλήθηκαν από τους δύο επιθετικούς πολέμους κατά του Ιράν.
Ο Mokhber δήλωσε επίσης ότι η αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσουν τους συμμάχους τους στον Περσικό Κόλπο δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού αναζητείται νέα περιφερειακή ρύθμιση ασφαλείας ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ.
strait-of-hormuz-sat-image_12.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης